ponedjeljak, 27. veljače 2012.

Kako dobiti blizance?

Svet je fasciniran bebama koje dolaze u paru. Ljubav prema blizancima je oduvek poznata u istoriji. Poslednjih godina sve su češće blizanačke trudnoće. 

Kako se može povećati šansa da dobijete blizance? 

Ljudi žele blizance iz različitih razloga. Neki žele dvoje dece i na taj način ˝završe posao odjednom˝. Drugi uživaju u ideji blizanaca. Ima i onih koji imaju problem sa začećem tako da su oduševljeni što će imati više dece a više ne moraju da idu na skupa i bolna lečenja. Evo nekih odgovora, koji naravno ne garantuju uspeh, kako da povećate šanse za blizancima.

JEDITE JAM (sladak krompir)

Postoje određeni narodi koji imaju više blilzanaca od drugih. Jedan od njih je pleme koje jede puno jama (sladak krompir). Postoji teorija da određene hemikalije koje on sadrži pomaže ženama da imaju blizance.

OSTANITE TRUDNI DOK DOJITE

Nedavna istraživanja su pokazala da ako ostanete ponovo trudni dok dojite imate veće šanse za blizancima. Objašnjenje je u tome da manjak kalcijuma u vašem organizmu dok dojite utiče na jajnu ćeliju tokom ovulacije i začeća.

BUDITE STARIJA TRUDNICA

Što ste stariji u trenutku začeća, veća je verovatnoća da ćete roditi blizance. Razlog je možda povćana ovulacija više jajnih ćelija, što dovodi do blizanačke trudnoće.

BUDITE BLIZANAC

Ukoliko ste i vi blizanac, imate veću šansu za blizanačku trudnoću. Nažalost, na ovo ne možete da utičete.

IMATE BLIZANCE U PORODICI

Ako u vašoj porodici, pogotovu sa majčine strane, postoje blizanci, imate veće šanse da ih i vi imate. To su češće dvojajčani blizanci nego jednojajčani. Razlog je u genetskoj predispoziciji da ovulira više jajnih ćelija.

HORMONSKA TERAPIJA

Neke žene uzimaju lekove koji povećavaju plodnost i samim tim je veća šansa za blizanačkom trudnoćom jer se podstiče umnožavanje jajnih ćelija u ovulaciji. Ipak, pošto postoji rizik od ovih medikamenata, preporučuju se onim ženama koje imaju problem sa začećem.

VEŠTAČKA OPLODNJA

Veštačka oplodnja se preporučuje samo onim porodicama kojim je to jedini način začeća. Prilikom veštačke oplodnje povećava se šansa za blizancima, trojkama... Mogućnost dvojajčanih i jednojajčanih blizanaca je u tom slučaju izjednačena, piše About.com

Izvor: S media

Korisne informacije o trudnoći, zdravlju i odgoju vaše djece možete pronaći na:
http://happyandhealthychildren.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.